Sastojci (za 20 boščica):
350 g brašna
1 dl piva (1,5 kaf.šoljica)
1,8 dl ulja (2,5 kaf.šoljice)
1 kašika šećera
prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
malo naribane limunove korice
Fil:
pekmez od šljiva za filovanje + prah šećer za posipanje
Izmešati brašno, prašak za pecivo, so, šećer, dodati naribanu koricu pola limuna i prstohvat soli. Sipati 1,5 kafenu šoljicu piva i 2,5 kafene šoljice ulja, pa sve fino sjediniti da se dobije glatka smesa. Dodati još malo brašna ako je potrebno da se ne lepi za ruke.
Odvajate manje komadiće testa i oblikovati loptice veličine šljive. Svaku lopticu rastanjiti rukom i na sredinu staviti po kašičicu pekmeza. Skupiti krajeve na vrhu tako da izgleda kao mali zavežljaj. Poređati na pleh preko papira za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 15-20 minuta da blago zarumene.
Gotove boščice posuti šećerom u prahu zamirisanim vanilom. Od ove mere može se napraviti 20-tak kolačića i svi mogu lepo da stanu u jedan pleh.