Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

петак, 7. фебруар 2020.

Čokoladna kocka



Sastojci za koru:

100 gr rendane čokolade
2  kašike kakao
4 kašike šećera
1 vanili šećer
100 ml ulja
100 ml hladnog mlijeka
250 ml  pavlake  20% mliječne masti
7 kašika brašna
kasikica sode bikarbone
izrendana korica od 2 narandze

Sastojci za preljev kore:

sok od 3 narandze

Sastojci za filu:

800 ml mlijeka
8 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
100 gr mliječne crne čokolade
100gr čokolade za kuvanje

Priprema:

Sve namjernice za koru sjediniti i izliti u pouljen pleh posut brašnom velicine 25x35 cm i peći oko 15 minuta na 200 C. Ispečen biskvit preliti sokom od 3 narandze  i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

Dok se pece biskvit skuvati 3 pudinga od čokolade u 800 ml mlijeka sa 8 kašika šećera. U topao skuvani puding dodati 100gr mliječne crne čokolade i 100gr čokolade za kuvanje i sve izmiješati da se sjedini.Vrucu filu presuti preko biskvita koji je vec upio sok od narandze. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi a zatim staviti u frižider. Kolac možete dekorisati po želji rendanom čokoladom, orasima.

Popularno

Recent

Comments