Sastojci za koru:
100 gr rendane čokolade
2 kašike kakao
4 kašike šećera
1 vanili šećer
100 ml ulja
100 ml hladnog mlijeka
250 ml pavlake 20% mliječne masti
7 kašika brašna
kasikica sode bikarbone
izrendana korica od 2 narandze
Sastojci za preljev kore:
sok od 3 narandze
Sastojci za filu:
800 ml mlijeka
8 kašika šećera
3 pudinga od čokolade
100 gr mliječne crne čokolade
100gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Sve namjernice za koru sjediniti i izliti u pouljen pleh posut brašnom velicine 25x35 cm i peći oko 15 minuta na 200 C. Ispečen biskvit preliti sokom od 3 narandze i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.
Dok se pece biskvit skuvati 3 pudinga od čokolade u 800 ml mlijeka sa 8 kašika šećera. U topao skuvani puding dodati 100gr mliječne crne čokolade i 100gr čokolade za kuvanje i sve izmiješati da se sjedini.Vrucu filu presuti preko biskvita koji je vec upio sok od narandze. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi a zatim staviti u frižider. Kolac možete dekorisati po želji rendanom čokoladom, orasima.