Potrebni sastojci:
- 5 bjelanaca
- 1 čaša od jogurta šećera 180g
- 150 g kokosovig brašna
- 200 g cokolade za kuhanje
- 1 kašika vode
- 5 žumanjaka
- 0,25 l slatke pavlake
Postupak za pripremu kokosove torte:
Istucite bjelanca, postepeno dodajući šećer, dok ne postanu čvrsti. Umješajte kokosovo brašno i nežno ubacite i poravnajte u kalup za torte i pecite 20 minuta u zagrejenoj rerni na 180 stepeni.
U međuvremenu otopite čokoladu uz dodatak kašike vode na pari ili u mikrovalnoj pećnici, umješajte žumanjca i smjesu ohladiti i zatim dodati slatku pavlaku.
Smjesu prelijte preko ohlađenog tijesta i stavite u zamrzivač zajedno sa kalupom.
Prije služenja pažljivo skinite kalup i odmrznite tortu na sobnoj temperaturi. Prijatno!
izvor:kulinarika.net