Neobičan recept za sočnu tortu od naranče doprinos je jednog od naših velikodušnih Coolinaričara! Prednost torte je njezina kompaktnost, tj. sastoji se od samo jednog dijela, pa ne zahtijeva shaolinske vještine da biste prerezali slojeve!
Potrebni sastojci:
- 600 g naranče
- 10 jaja
- 250 g šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela
- 200 g čokolade za kuhanje
- 300 g mljevenih oraha
- Za posluživanje:
- 1 Šlag pjena Dolcela
- 125 ml mlijeka
Priprema:
1.
Naranče ogulite i odvojite kriške. Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene naranče usitnite u kašicu.
2.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče. Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 80 minuta.
4.
Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Tortu poslužite uz Šlag pjenu Dolcela, pripremljenu prema uputi na pakiranju.
Savjet
Pečenu tortu ostavite u pećnici oko 45 minuta da se ohladi kako vam visina pečenog tijesta ne bi pala.
izvor:coolinarika.com