Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore…….
Da bi sve kore bile iste debljine dobivenu smjesu razliti u 4 duboka tanjuta, tako da su svi jednako napunjeni. Kore peci u tepsiji 20×30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda peci 3 kore.
Tepsiju obložiti pek papirom i izliti iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove, probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..Elastične su i ne kidaju se. Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su socne i mekane!
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao za pudung. Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…
Nafilovati kore islagati, namazati i gornju koru malo tanje, jer fila ima dosta. Kolač odozgo ukrasiti po želji…
izvor:coolinarika.com