Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

четвртак, 29. децембар 2016.

Kolac sa bananama


Potrebno:

300 g plazma keksa (ili petit beure keksa)
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
1l mlijeka
200 g maslaca
4 žlice kiselog vrhnja
4-5 banana
200 ml slatkog vrhnja za šlaga
 sok od 1 limuna

Priprema:

Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati pa kad zavrije ukuhati puding. Kuhati uz miješanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umiješati maslac narezan na komadiće, dobro promiješati pjenjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselo vrhnje pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i kekse izlomljene na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve skupa dobro izmiješati kuhačom.
U lim srednje veličine premazan tankim slojem maslaca izliti polovicu smjese, preko toga složiti banane prerezane po dužini jednu uz drugu (banane poprskati sokom od limuna, ako zelite da ne promijene boju)  prekriti ostatkom smjese i pustiti da se ohladi i stisne.
Preko ohlađenog kolača nanijeti posebno umuceno slatko vrhnje, ponovo ohladiti da se vrhnje stisne, rezati na komade željene veličine.

izvor:recipeci.com
 .

Popularno

Recent

Comments