Sastojci za prvi fil:
150gr smokava
150 gr secera
100 gr margarina
180 gr petit keksa
1/2 dcl vode
jedan list/kora od oblande
Sastojci za drugi fil:
150 gr secera
100 gr margarina
1/2 dcl vode
100 gr mljevenih oraha
200 gr petit keksa
100 gr cokolade bijele
Priprema fil 1:
Smokve isjeckati sitno, dodati secer, margarin, vodu i staviti da prokuha.Kad prokuha dodati keks i vrucim filom premazati cijelu koru oblande. Koru prepoloviti, presjeci na dva jednaka djela.
Priprema fil 2:
Secer, margarin i vodu prokuhati, dodati mljevene orahe i keks. Skroz fil ohladiti da se fino stegne.
Fil 2staviti na jednu polovinu lista oblande, koji je vec namazan filom 1, a drugim dijelom namzane kore poklopiti tako sto cemo fil okrenuti na unutrasnju stranu.
Po zelji ukrasiti topljenom cokoladom. Pripremljenu oblandu ostaviti par sati da se malo stegne, a potom je isjeci na stanglice.
izvor:tortekolaci.com