Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

петак, 13. јануар 2017.

Kikiriki stanglice


Potrebno:

250g šećera
50ml vode
150g plazma keksa
70g mlevenog badema
100g maslaca
150g seckanog neslanog pečenog kikirikija
100g suvog grožđa
100g rendane čokolade za kuvanje
2 kašike ekstrata ruma

Glazura:

100g čokolade za kuvanje
20g maslaca

Priprema:

U činiju staviti keks, badem, kikiriki, suvo grožđe, čokoladu i rum. Maslac rastopiti na tihoj vatri i dodati predhodnoj masi. Ušpinovati šećer sa vodom, sipati u činiju i sve lepo izmešati i sjediniti. Prvo kutlčom, pošto je masa vrela od špinovanog šećera, a kada se malo ohladi, rukama dobro sve sjediniti. Četvrtasti kalup domenzija 25×15 obložiti aluminijumskom folijom, sipati masu i dobro je izravnati. Najbolje je to uraditi malom oklagijom ili čašom. Ostaviti da se masa stegne. Stegnutu masu izvrnuti preko daske za sečenje, skloniti foliju i seći štanglice po želji. Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, pa svaku štanglicu sa gornje strane zaroniti u čokoladu. Ostaviti da se čokolada stegne. Po želji ukrasiti.

izvor:mojegrne.com

Popularno

Recent

Comments