Sastojci za tijesto
- 1 list oblande
- 6 bjelanaca
- 200 g šećera u prahu
- 200 g mljevenih oraha
- 4 kašika prezli
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 300 ml mlijeka
- 6 žumanaca
- 1 puding od vanile
- 30 g mljevenih oraha
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg. Dodati šećer u prahu i sve zajedno dobro izmiksati. Nakon toga pažljivo umiješati mljevene orahe i prezlu.
Oblandu položiti u tepsiju. Namazati je pripremljenim filom od oraha i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Paziti da se ne isuši previše.
Puding sa žumancima i malo mlijeka pomiješati tako da nema grudvica.
Preostalo mlijeko staviti da provri te u njemu zakuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu i sjediniti s hladnim filom.
Na ohlađenu koru namazati fil i posuti mljevenim orasima.
Ostaviti preko noći da se stegne pa ga iseći na šnite i poslužiti.