Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

среда, 4. март 2020.

Česka krempita






Sastojci za tijesto      
  • 1 list oblande
  • 6 bjelanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g mljevenih oraha
  • 4 kašika prezli
Sastojci za filu
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 ml mlijeka
  • 6 žumanaca
  • 1 puding od vanile
Za dekoraciju
  • 30 g mljevenih oraha
Način pripreme   

Bjelanca umutiti u čvrst snijeg. Dodati šećer u prahu i sve zajedno dobro izmiksati. Nakon toga pažljivo umiješati mljevene orahe i prezlu.
Oblandu položiti u tepsiju. Namazati je pripremljenim filom od oraha i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Paziti da se ne isuši previše.

Puding sa žumancima i malo mlijeka pomiješati tako da nema grudvica.
Preostalo mlijeko staviti da provri te u njemu zakuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu i sjediniti s hladnim filom.
Na ohlađenu koru namazati fil i posuti mljevenim orasima.
Ostaviti preko noći da se stegne pa ga iseći na šnite i poslužiti.

Popularno

Recent

Comments