Sastojci:
300 g brašna
pola praška za pecivo
150 g šećera u prahu
2 žumanjka
150 g maslaca
3 velike kasike ribane kore naranče
1 kasike likera od naranče
2 kasike kakaa
2 kasike kokos brašna
Za tijesto od naranče:
150 g brašna
1/4 praška za pecivo
75 g šećera u prahu
1 žumanjak
75 g maslaca
2 kasike narančine kore
1 kasika likera od naranče
Za tamno tijesto:
• 150 g brašna
• 1/4 praška za pecivo
• 75 g šećera u prahu
• 1 žumanjak
• 75 g maslaca
• 2 kasike kakaa
1. Zamijesiti oba tijesta od gore navedenih sastojaka. Oba tijesta ostaviti u frizider 30-50 minuta.
2. Razviti tamno tijesto na 5 mm debljine i na njega staviti žuto tijesto koje smo prethodno oblikovali u valjak.
3. Sve zarolati, uvaljati u kokos i ostavit u frizider oko 30 min.
4. Peć zagrijati na 175°C, sjeći krugove debljine 5-7 mm. Poredajte na papir i pecite 12-15 min.
5. Pečen i ohlađen keks redat u kutiju i posut sa preostalom korom naranče.
izvor:tortekolaci.com