Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

четвртак, 29. децембар 2016.

Fine cokoladne ferero oblande


Potrebno:
3 lista ( kore) oblande

 Za nadjev od bjelanjaka:

6 bjelanjaka
200 g šećera
250 g prženih mljevenih lješnjaka
3 oblande

Za čokoladnu kremu:

6 žumanjaka
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca

Za glazuru:

200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 žlica suncokretovog ulja

Priprema:

Najprije miksajte bjelanjke tako dugo dok ne postanu čvrsti. Tada dodajte šećer i miksajte dalje dok smjesa ne postane sjajna. Na kraju umiješajte polako mljevene pržene lješnjake. Dobivenu masu podijelite na tri dijela i ravnomjerno premažite preko tri oblande. Premazujte onaj dio sa udubljenjima. Premazane oblande peći u zagrijanoj pećnici na 120ºC 20 minuta. Gotovo je u onom trenutku kada bjelanjak na vrhu oblandi lagano požuti.
Za čokoladnu kremu miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Premjestiti u lončić na sasvim laganu vatru i uz miješanje kuhati 4-5 minuta. U ohlađenu kremu dodati čokoladu koju prethodno treba otopiti i maslac prethodno izrađen mikserom.
Kremu podijeliti na dva dijela. Posušene oblande premazivati ravnomjerno kremom i slagati sloj na sloj. Lagano sve pritisnuti rukama kako bi se oblande spojile s kremom. Preko svega preliti čokoladnu galazuru koju napravite tako da na tihoj vatri uz miješanje otopite čokoladu kojoj ste dodali maslac i ulje.
Oblande ostaviti da se dobro stisnu i prohlade pa narezati na komade željene veličine. Čuvati u zatvorenoj posudi do posluživanja.

izvor:recipeci.com

Popularno

Recent

Comments