Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

четвртак, 29. децембар 2016.

Isleri


Potreno: (za 25-28 komada):

Za prhko tijesto:

200 g glatkog brašna
150 g maslaca
80 g šećera u prahu
3 kasikice kakaa
1 žumanjce

Za kremu:

150 g šećera
3 jaja
100 g maslaca

Za glazuru:

100 g čokolade za kuhanje
5 kasika suncokretovog ulja
kasika  maslaca

Priprema:

Pomiješati u posudi brašno, kakao i šećer, dodati maslac sobne temperature i žumanjce pa umijesiti prhko tijesto.
Tijesto odmah razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 3 mm pa malim modlicama (ili čašicama) izrezivati kružiće. Kružiće slagati u lim na papir za pečenje u malim razmacima. Peći u pećnici na 180º 13 minuta. Pečene kolačiće ohladiti na limu na kojem su se pekli jer su odmah nakon pečenja sasvim mekani i prhki.
Za kremu umutiti cijela jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta masa. Kuhati na laganoj vatri (ili u lončiću na pari) 15 minuta uz nepretsano miješanje. Ova krema od jaja i šećera ima tendenciju da se prilikom kuhanja jako malo zgusne, pa nemojte dozvoliti da vas to zavara. Kremu je dovoljno kuhati 15 minuta i nakon toga je ohladiti opet uz stalno miješanje. Kako se krema bude hladila tako će se zgušnjavati, a ako je ostavite da se ohladi sama od sebe bez miješanja, zgrudat će se i jako teško će se nakon toga razraditi u glatku  kremu. U potpuno hladnu kremu dodati umucen maslac i dobro promiješati i sjediniti.
Ohlađene kolačiće spajati kremom, a potom premazati čokoladnom glazurom. Ukrasiti dekoracijom po želji.

izvor:recipeci.com

Popularno

Recent

Comments