Potrebni sastojci:
Biskvit:
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 kašika brašna
1 kašika sirćeta
Krema:
6 žumanjaka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
400 ml slatkog vrhnja
1. Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, siurće i lagano izmiješamo mikserom. Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pečemo na 180° 15-tak minuta.
2. Žumanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo.
3. Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag. Kolač ostavimo preko noći na hladnome
izvor:nezavisne.com