Biskvit:
- 100 g maslaca
- 75 g secera
- 1 kaf.soljica mleka (oko 75 ml)
- 3 zumanceta
- 1 limun (sok i korica)
- 1/2 kesice praska za pecivo
- 200 g brasna
- pekmez od marelica za premazivanje
Sam:
- 3 belanceta
- 150 g secera
- 50 g seckanih oraha
Priprema:
Umutiti penasto maslac, dodati secer, zumanca i sve ostale sastojke, dobro umutiti,
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i staviti da se pece na 200 C.
Kad je testo napola peceno, posle 20-tak minuta, izvaditi iz pecnice, premazati pekmezom, a zatim i penom od umucenih belanca i secera.
Na kraju posuti sitno seckanim orasima i vratiti u rernu da se dalje pece, jos 15-tak minuta (smanjiti temperaturu na 180 C)
Kad se kolac ohladi seci na stanglice i sluziti.