Potrebno:
200 g posne čokolade za kuvanje, 200 g posnog keksa, 100 g proprženih lešnika, 2 kašike meda, 1 dl „koka-kole“, 200 g šećera, 150 g margarina
Glazura:
200 g posne čokolade, 4 kašike ulja
Trouglasti kalup za kolače obložite aluminijumskom folijom. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa je četkicom nanesite preko folije. Kada se čokolada malo stegne, nanesite drugi sloj i ponavljajte postupak dok ne potrošite otopljenu čokoladu. U šerpici zagrevajte margarin, čokoladu, med, šećer i „koka-kolu“, neprestano mešajte da se sve otopi i sklonite s vatre. Keks i lešnike krupno sameljite ili iseckajte, dodajte u otopljenu masu, izmešajte i ohladite. Stavite u kalup obložen čokoladom, pokrijte krajevima folije i dobro ohladite. Pre sečenja prevrnite na dasku i pažljivo sklonite foliju.