3 čaše od 2dl brasna
3 čaše od 2dl jogurta
2 čaše od 2 dl šećera
1 časa od 2dl ulja
3 pune kašike kakaa
2 kašičice sode bikarbone
Sastojci za fil:
4 dl mleka
4 kašike šećera
1 kesica pudinga od čokolade
250 g višanja
5 kašika visnjevače
Sastojci za glazuru:
150 g čokolade
100 g margarina
3 kašike šećera u prahu
1 dl mleka
Priprema biskvita:
Pomešati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut najveći pleh od rerne i peći na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, vertikalno ga preseći na dva dela.
Priprema fila :
Dok se peče biskvit, skuvati puding od čokolade u 4 dl zasladjenog mleka.
Donju koru premazati prohladjenim pudingom (ne čekati da se puding potpuno ohladi), pa po njemu rasporediti ocedjene višnje koje su prethodno poprskane sa nekoliko kašika višnjevače.
Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru.
Priprema glazure:
Otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgušnjava, preliti preko kolača.
Ukrasiti po zelji.
izvor:receptizatorte.rs