Sastojci za koru:
10 belanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
50 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo
malo ribane korice limuna
Sastojci za fil:
10 žumanaca
3 pudinga od vanile
1 kašika brašna
700 ml mleka
200 g šećera
250 g margarina
3-4 kutije munchmallowa
Ostali sastojci:
šlag
Priprema kore:
Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 ºC.
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.
Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela munchmallow-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.
Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od munchmallow-a, žuti fil, kora.
Munchmallow torta se na kraju može ukrasiti šlagom po zelji.
izvor:receptizatorte.rs