Sastojci
Za žutu koru:
4 jajeta
5 kašika šećera
5 kašika vrele vode
1/2 kesice praška za pecivo
5 kašika brašna
Za tamnu koru:
4 jajeta
5 kašika šećera
5 kašika vrele vode
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
3 štangle otopljene čokolade
Fil:
500 ml slatke pavlake
12 kajsija (može i iz kompota)
750 ml mleka
3 kesice pudinga od vanile
200 g margarina
Priprema
1 Žuta kora: jaja umutiti sa šećerom, dodati vrelu vodu, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjediniti i sipati u nauljen pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu koru izvadite iz rerne a kada se ohladi preseći je na pola i ostavite sa strane.
2 Braon kora: jaja umutite sa šećerom, dodajte vrelu vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju otopljenu čokoladu. Sve sastojke sjedinite i pecite kao i predhodnu koru u plehu (kalupu) iste veličine.
3 Fil: Puding skuvati na uobičajen način i ostavite sa strane da se ohladi. U ohlađeni puding umutite margarin. Slatku pavlaku posebno umutite i pomešajte sa umućenim pudingom. Kajsije isecite na kocke.
4 Filovanje: Žuta kora, polovina sečenih kajsija, deo fila (računajte da filom treba namazati i drugu koru i premazati tortu), braon kora, ostatak kajsija, deo fila, žuta kora i ostatkom fila premažite tortu odozgo i sa strane.
izvor:recepti.com