Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

недеља, 9. јул 2017.

Kompot od bresaka

Jednostavan i dobro provereni recept koji ce svakom uspeti, cak i pocetniku u pripremanju zimnice. Zahvaljujem gospodji Cvetanki na ovom odlicnom receptu!




Sastojci

- 3 kg breskvi
- po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g
- voda


Priprema

1. Breskve oprati, oljustiti i izvaditi kostice. Ako su krupne iseci ih na cetvrtine.

2. Sloziti u ciste tegle/staklenke i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.

3. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.

4. Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.

5. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.

Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g.

Posluživanje

Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije, dunje, grozdje ...). Cuvati na hladnom i tamnom mestu a sasvim lepo se odrze godinu dana i duze.

izvor:coolinarika.com

Popularno

Recent

Comments