Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za prelivanje kore:
1 dl mleka
Fil:
5 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 dl mleka
2 kesice vanil šećera
150 g margarina
Za dekorisanje
100 gr šlag + mleko za mucenje
Način pripreme:
Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer.
Zatim dodati brašno i prašak za pecivo, pa fino spojiti.
Sipati masu u namascen kalup i peci na 180°C 20-ak minuta.
Vruću koru ravnomerno preliti sa mlakim mlekom
.
Pomešati žumanca, šećer, brašno u1dl mleka a ostalo mleko (4 dl) staviti da provri pa skuvati umućena žumanca.
Kad se zgusne skloniti da se ohladi pa umutiti sa prethodno umućenim margarinom.
Filovati koru, pa dekorisati šlagom!