Potrebno je:
- 200 gr mlakog mleka;
- 2 jaja;
- 450 gr brašna;
- 15 gr kvasca;
- 1 kašičica šećera;
- malo ulja;
- korica limuna;
- malo soli;
- ulje za prženje.
- 2 jaja;
- 450 gr brašna;
- 15 gr kvasca;
- 1 kašičica šećera;
- malo ulja;
- korica limuna;
- malo soli;
- ulje za prženje.
Sastojci za nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.
Priprema jastuk krofni sa orasima:
Rastopiti u malo mleka kvasac dodati šećer, jaja, ulje, korica limuna malo brašna, soli, ostatak brašna i zamesiti glatko testo. Kad odmori tj. poraste premesiti i opstaviti da ponovo poraste.
Istresti na sto, pa razviti na debljinu od pola centimetra. Vaditi modlicom srca. U mlevene oraha dodati malo šećera po želji i suvo grožđe i malo mleka pa ga izmešati.
Vaditi kašičicom i stavljati u jedno srce pa ga poklopiti sa drugi srcem i pritisniti sa strane. Ređati u podmazati poslužavnik i pokriti kesom.
U dublji sud ugrejati ulje i pržiti srca sa obe strane. Vaditi na upijajuće salvete. Posuti prah šećerom.