Ispobajte recept za testo u kombinaciji sa začinima koji daje savršenstvo ukusa
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike soli
- 250 grama jogurta
- 150 grama svežeg sira
- začini po želji (ruzmarin, bosiljak...)
- 2 mladog luka
- 200 grama narendanog tvrdog sira
- 1 prašak za pecivo
- 450 grama brašna
- 20, 30 grama ribanca po želji
Jaja, so, jogurt i sveži sir sjedinte u posudi.
Dodajte narendani sir, začine i prašak za pecivo i opet sve pomešajte.
Dodajte brašno u nekoliko navrata dok mesite.
Moguće da će biti koji gram viška ili manjka, ali je bitno da dobije fino testo koje se može lako i bez puno lepljenja razvaljati na radnoj površini.
Podelite testo na četiri dela i svaku kuglu razvaljajte na 0.5 cm-1 cm debljine.
Seckajte i pržite u zagrejanom ulju sa svake strane dok ne porumeni.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike soli
- 250 grama jogurta
- 150 grama svežeg sira
- začini po želji (ruzmarin, bosiljak...)
- 2 mladog luka
- 200 grama narendanog tvrdog sira
- 1 prašak za pecivo
- 450 grama brašna
- 20, 30 grama ribanca po želji
Priprema brzih mekanih pogačica sa sirom:
Jaja, so, jogurt i sveži sir sjedinte u posudi.
Dodajte narendani sir, začine i prašak za pecivo i opet sve pomešajte.
Dodajte brašno u nekoliko navrata dok mesite.
Moguće da će biti koji gram viška ili manjka, ali je bitno da dobije fino testo koje se može lako i bez puno lepljenja razvaljati na radnoj površini.
Podelite testo na četiri dela i svaku kuglu razvaljajte na 0.5 cm-1 cm debljine.
Seckajte i pržite u zagrejanom ulju sa svake strane dok ne porumeni.