Najbolji recepti iz mamine kuhinje | Mamini razni recepti, Mamini kolaci i torte | Mamina slatka i slana jela, salate i napitci...

четвртак, 29. децембар 2016.

Rolnice od oblatni


Potrebno je:
(original recepta)
2 velika lista oblande

fil:

2 jaja
80 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
100 g mlevenih lešnika ili oraha

glazura:

100 g čokolade
3 kašike ulja

Priprema:

Žumanca mikserom penasto umutite sa šećerom i skuvajte ih na pari dok se ne zgusnu, vrlo kratko. Dodajte istopljenu čokoladu i mlevene lešnike ili orahe, promešajte i vratite na ringlu još minut neprestano mešajući. Ostavite da se ohladi pa sjedinite sa umućenim margarinom, a zatim u smesu dodajte i sneg od belanaca, kašiku po kašiku i sve lagano sjedinite.
Listove oblande položite između dve mokre krpe kako bi omekšale. Oba lista isecite po dužini na pola. Dobićete 4 dugačke lente koje treba da nafilujete i urolate dužom stranom, lagano pritiskajući rukama. Ostavite rolatiće da se dobro ohlade i stegnu pa ih isecite na parčad dužine oko 5 cm.
Rastopite čokoladu sa uljem pa oba kraja rolnica umačite, prvo jednu stranu pa ostavite na celofan da se stegne, a onda i drugu stranu.  Tek kada se čokolada skroz stegne, isecite nepravilne oblike ako ih ima i poslužite rolnice.

izvor:pekarica-suzyca.blogspot.ba

Popularno

Recent

Comments