Sastojci:
17 kasika smedjeg secera
100g mljevenih oraha
500g sitno rendane sargarepe
sok i rendana kora od pomorandze
30g putera
60g crne cokolade
ulja malo
Uputstvo za pripremu:
Sedam kasika secera uspinovati sa malo vode. Dodati mljevene orahe i ostaviti da se smjesa ohladi. Potom uspinovati deset kasika secera sa malo vode, dodati sitno izrendanu sargarepu i dinstati dok tecnost ne ispari. Dodati sok i rendanu koru od pomorandze i kuvati dok se smesa ne zgusne. Kada se smjesa prohladi umjesati puter i ostaviti da se ohladi.
Od smjese od oraha napraviti dva valjcica duzine 30cm.
Smjesu od sargarepe podijeliti na dva djela i rastanjiti na radnoj povrsini posutoj secerom na sirinu 6-7 cm. a duzinu 30 cm. Valjcice od oraha staviti na sargarepu a zatim uviti u rolate.
Cokoladu otopiti sa malo ulja, pa preliti rolate.
Kada se glazura stegne rolate isjeci na debljinu 1 cm, noz prije sjecenja ugrijati pod mlazom tople vode da glazura ne bi pucala.
izvor:zena.blic.rs