Za kore:
250gr margarina
250gr šećera u prahu
6 jaja
270gr brašna
Za filu:
300gr šećera
1dl vode
125gr margarina
250gr mlevenih oraha
50gr čokolade
ekstrat jagode po želji
Za glazuru:
200gr šećera u prahu
4kasike vode
crvena kolačarska boja
Uputstvo za pripremu:
Kore - umutiti jaja sa šećerom u prahu. Posebno umutiti margarin pa ga sastaviti s jajima.Umešati brašno te smesu podeliti na četiri dela. Sipati jedan deo u podmazan i brašnom posut pravougaoni pleh i peći 7-8 minuta na 180 stepeni. Na isti način ispeći još tri kore.
Fil -U šerpu sipati šećer i vodu, kratko špinovati pa umešati margarin da se otopi i dodati mlevene orahe. Pripremljenu smesu podeliti na tri dela. U jedan dodati čokoladu, a u drugi ekstrat jagode i malo crvene kolačarske boje. Na prvu koru naneti čokoladni fil, prekriti drugom korom, te nju premazati crvenim filom. Staviti treću koru i preostali neobojeni deo fila, pa slaganje završiti četvrtom korom. Kutlacom pomešati šećer u prahu, vodu i crvenu kolačarsku boju pa dobijenu smesu preliti preko kolača.
izvor:zena.blic.rs