Sastojci:
KORA:
- banane 4 veće
- ulje 60 ml
- šećer 100 g
- vanilin šećer 1/2 kesice
- brašno 200 g
- prašak za pecivo 1/2 kašičice
- soda bikarbona 1/2 kašičice
- so 1 prstohvat
- cimet 1 kašičica
FIL:
- neslani krem sir 900 g
- šećer 100 g
- vanilin šećer 1/2 kesice
- mleko 250 ml
- želatin 1 kesica
Kako pripremiti
1. Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.
3. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.
4. Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutiti smesu.
5. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodati ga preostalom mleku.
6. Mleko zatim postepeno dodati smesti od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini.
7. Fil preliti preko ispečene i ohlađene kore. Ostaviti u frižideru najmanje tri sata da se smesa lepo rashladi.
8. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač seći i dekorisati čokoladnim prelivom i kolutovima banane.
Kada ga jednom probate oduševićete se...
izvor:zena.blic.rs